Header Image
Home / Het Goede Doel 2020

Het Goede Doel 2020

Niketan in Bangladesh

Helpt u mij aan een baan?!

Shojib is 19 jaar, hij heeft het syndroom van Down en stond jarenlang bekend als de dorpsgek. Hij werd uitgelachen, uitgescholden én werd volledig genegeerd door zijn familie. Verwaarloosd zwierf hij half naakt door de straten van Jabra in Bangladesh.

Nu is Shojib een zelfstandige jongeman die net als anderen ‘gewoon wil werken’. Hij leert houtbewerking in een school van Niketan. Niketan biedt zorg, onderwijs en beschermde leer- en werk plekken aan kinderen en jongeren met een beperking in Bangladesh.

In de houtwerkplaats worden statafels en andere hulpmiddelen voor kinderen met een meervoudige handicap gemaakt. Ze zijn afhankelijk van hun familie, hebben weinig sociale contacten en hun ontwikkeling stagneert door gebrek aan stimulatie. Hulpmiddelen maken een wezenlijk verschil: ze bieden stabiliteit,  stimuleren de bloedsomloop, de stofwisseling en de botopbouw.

 In een statafel kan een kind op ooghoogte met iemand contact maken, spelen en zelfs leren.

Rotary Ter Aar wil Niketan helpen om meer jongeren met een handicap een eerlijke kans op de arbeidsmarkt te geven. Dit willen we doen door het realiseren van een beschermde leer- en werkomgeving.  En het mooie is: we geven daarmee ook gehandicapte kinderen een flinke boost in hun ontwikkeling.

Een echte win-win situatie dus. Met uw donatie bouwen we aan een werkomgeving én aan een toekomst voor kinderen en jongeren met een beperking.

Doet u mee?

Top