Home / Aarlandenrit 2015

Aarlandenrit 2015

Fotoalbum Aarlandenrit 2015


Verslag Aarlandenrit 2015

vereeuwigd in het Hollandse veenweidelandschap, dus dat kost even tijd! We rijden langs forten, stille wateren en diepe gronden, adembenemend mooie tapijten van waterlelies in een verstilde zijtak van de Amstel. Het beruchte verkeersknooppunt Holendrecht blijkt vernoemd naar een polder, nooit geweten. In Abcoude draagt een woonerf de verbijsterende naam ‘Pauw in ’t groen’. En wie zou toch ooit op het idee gekomen zijn om die gigantische boerderij ‘Rundervreugd’ te noemen. Af en toe ontwaren we peinzende figuren in een prachtige auto, stilstaand bij een van de foto opdrachten. Er zijn serieuzen die voor de punten gaan, en anderen die dat net zo lief aan de ambitieuze zwoegers overlaten.

In de buurt van ’s Graveland is een noeste ploeg hamburger-met-uienbakkers, gadegeslagen door een overijverige boswachter, voor de lunch aan het zorgen. Het ware picknickgevoel komt boven. Broodje, appeltje, banaantje, drinken: rust in het groen! Er kan worden getoiletteerd op hoog niveau, met zelfs een teiltje en handdoekjes voor de hygiëne erbij. Arme dames met hoge nood vormen lange rijen voor die ene dixie op de kar. Die mannen boffen toch maar met al die bomen in de buurt…..

Voort spoeden wij ons voor deel twee van de tocht, met heel wat uitdagingen voor de kaartlezers onder de deelnemers, die lekker veel extra punten willen verdienen. Ha, bij de Strooppot naast de kerk van De Hoef zit het al vol bekenden die even een tussenstopje maken. Dat kunnen wij ook. Dan draaien wij in Nieuwveen het thuisterrein weer op. De bar draait op volle toeren, de barbecuegeuren maken hongerig. De deelnemers komen terug met hun verhalen: ,,Die brug waar je die naam van moest geven: daar zijn er twee van! Dus wel goedrekenen allebei!’’ De dorpsfanfares en – harmonieorkesten komen in een wedstrijd met een knipoog, de Battle of the Bands, een staaltje van hun kunnen laten zien. Ze maken er werk van: er zijn allerliefste kattenmeisjes, poncho’s en zonnebrillen, en zelfs een op afstand bestuurbaar orkest. Maar de strakke trommelaars met luipaardvel van Dice Musica winnen de publieksprijs: zij laten de applausmeter het verst uitslaan.

En dit zijn de winnaars van de Twaalfde Aarlandenrit:

Sportklasse:

  1. Team Lingbeek (fam Eef van Wijk) 131 pnt
  2. Team Sleutelwerk (“Ies Jr.”) 127 pnt
  3. Team van Yperen 122 pnt

 

Tourklasse:

  1. Team Verhoog ( de bus) 114 pnt
  2. Team Nieuwstraten / Colijn 111 pnt
  3. Team Tatje Botenservice 90 pnt
Top